Zoom ID

760 4110 882

email

therapie@deyogakliniek.nl

De Yoga Kliniek

Sessies op afspraak van maandag t/m vrijdag


Mijn missie. Naast het willen delen van mijn passie voor deze bijzondere uitingsvorm van yoga, is het mijn missie om iedere persoon die wil kennismaken met, en behoefte heeft aan (yoga)therapie, deze onvoorwaardelijk aan te bieden. Ongeacht financiële mogelijkheden.”

— Angela Sarneel, Yogatherapeut

In 2006 ben ik begonnen met het beoefenen van Hatha Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga stijlen. Mijn grote passie voor Ashtanga Yoga bracht me tot het volgen van een docentenopleiding om mijn eigen practice te verdiepen. Als vanzelf ben ik in het lesgeven gerold en dat breidde zich telkens weer verder uit naar het opdoen van meer kennis en meer verdieping. Sinds 2020 in de pandemie-tijd, is het online lesgeven langzaamaan veranderd naar ‘in person’ yogatherapie sessies en privélessen in mijn praktijkruimte in Rotterdam aan de Heemraadssingel.

De yoga filosofie en beoefening is veelomvattend en wordt door ieder op zijn eigen wijze ervaren. Zoals ik het ervaar en graag uitdraag, is dat iedereen yoga kan beoefenen. Er zijn altijd individuele aanpassingen te maken, zodat ieder mens in elk stadium van het leven en welzijn, op een veilige en pijnvrije manier kan genieten van een yoga beoefening die bijdraagt aan meer vrijheid en ontspanning in het lichaam én in de geest.

Connectie en transformatie. Yoga heeft voor mij de connectie tussen mijn hoofd en mijn lijf hersteld en ik ben als veertigplusser fitter en sterker, en meer in balans dan ik ooit in mijn volwassen leven ben geweest. Door mijn pad te delen met anderen, raakten mensen enthousiast en rolde ik als vanzelf in het lesgeven en de toepassing van therapeutische yoga en beweging.

Yogatherapie. In het najaar van 2021 ben ik gestart met de individuele begeleiding van cliënten. Daaruit is de Yoga Kliniek, praktijk voor Therapeutische Yoga en Beweging ontstaan. In de praktijk in Rotterdam aan de Heemraadssingel verzorg ik individuele therapiesessies voor cliënten. Therapeutische Yoga en beweging is een bewezen effectieve methode om het lichaam te bevrijden van spanningen, die ontstaan door stress, mentale aandoeningen, (chronische) pijn, (chronische) aandoeningen en ziekte. Een individueel aangepast oefenprogramma bestaande uit beweging, ademhaling en diepte ontspanning, geeft je weer bewegingsruimte, verzachting, flexibiliteit en kracht, zodat de natuurlijke balans en het zelf herstellend vermogen van je lichaam en geest worden hervonden en gestimuleerd.

Voor altijd een leerling. Mijn voortdurende ontwikkeling en inspiratie als yogadocent en therapeut heeft de oorsprong in de opleidingen, workshops, nascholingen en boeken van (o.a.): The Yogatherapy Institute, Tom Meyers, Donna Farhi, Trauma Informed Yoga Nederland, dr. Bessel van der Kolk, Peter A. Levine, A.G. Mohan, Mukunda Stiles, The Yoga Nidra Network, de Ashtanga Yoga Academy, The Rocket Yoga Academy, Manju Jois, Eddie Stern, David Swenson, Larry Schultz, Amber Jean-Marie Espelage, CAY Yoga – Gert van Leeuwen en vele anderen!

Yoga is een ‘practice for life’. Het eindigt nooit, en het is nooit af! Mijn RocketYoga docent zei: ‘Teach what you practice, and practice what you teach’.  Ik geniet enorm van lessen, workshops, opleidingen, boeken, podcasts enzovoort. Ik neem het allemaal met veel plezier tot me, om het vervolgens weer te mogen delen. Op deze pagina vind je mijn persoonlijke boekenlijst, met titels die mij geïnspireerd hebben en verder geleid op mijn pad naar kennis en verdieping.

Zullen we samen kijken we wat Yogatherapie voor jou kan betekenen?

Klik op de button om je aan te melden voor drie vrijblijvende afspraken:

De intake en 2 proefsessies