Zoom ID

760 4110 882

email

therapie@deyogakliniek.nl

De Yoga Kliniek

Sessies op afspraak van maandag t/m vrijdag

In de Yoga Kliniek kun je terecht voor lichaamsgerichte behandelingen, met behulp van Yoga, beweging, ademhaling en ontspanning.

Yogatherapie is nog niet zo bekend in Nederland. Daarom vraag je je misschien af waarom jij met jouw klachten bij yogatherapie gebaat zou kunnen zijn. Je hebt vast al veel gedaan (en gelaten) als je (terugkerende) klachten hebt, pijn hebt, chronisch ziek bent of niet lekker in je vel zit.

Een Yogatherapeut helpt je op weg om je beter te voelen

*Verlichten van fysieke en mentale klachten
*Ondersteuning tijdens of na een ziekte proces
*Functioneel en gezond ademen
*Functioneel bewegen en lichaamshouding verbeteren
*Reguleren van de stressrespons
*Hervinden van vitaliteit tijdens of na ziekte of Burn-out
*Bevrijden van spanningen in het lichaam
*Omgaan met blessures en chronische pijn, vertrouwen in het lijf hervinden

En wat doet een Yogatherapeut eigenlijk? Misschien denk je wel dat yoga moet ‘kunnen’ om voor Yogatherapie te kiezen. “Ik kan geen Yoga, ik ben niet lenig en ik vind Yoga niet leuk.” Dat zijn de dingen die ik te horen krijg, als ik vertel dat ik een Yogatherapeut ben. En dat vind ik niet raar of vervelend om te horen. Ik begrijp het juist heel goed! Daarom wordt elke sessie speciaal voor jou samengesteld, op jouw niveau behoefte en energie van dat moment. Lees hier wat cliënten die je voorgingen hierover schrijven.

In welke situaties en met welke klachten kun je baat bij Yogatherapie hebben?

NekpijnSchouderklachtenCOPD
Burn-outParkinsonomgaan met Stress
Bekken klachten BekkeninstabiliteitPiriformis SyndroomVerzakking
Artrose, Artritis, gewrichtspijnRugpijnChronische Pijn
MenstruatieklachtenPTSDLage rugpijn
Neurologische aandoeningenHartklachtenMS
DiabetesMaagklachtenFibromyalgie
Verwerken van FertiliteitsproblemenGewichtsbeheersingRouwproces
Herstel na zwangerschap en bevallingSlapeloosheidMenopauze
Senioren vitaliteitColitis Ulcerosa, Ziekte van CrohnKracht, flexibiliteit en balans
Prikkelbare Darm SyndroomDepressieVitaliteit
Post-COVIDHoge BloeddrukAstma
ME/CVS Chronische vermoeidheidNeuropathieondersteuning Ziekteproces
Lichamelijke spanningenOverspannenheidAdemhaling Disfunctionele ademhaling

De opsomming is verre van compleet, dus meld je gerust aan voor een kennismakingsgesprek of proefsessie om je hulpvraag te bespreken. Een goede Yogatherapeut kan, uiteraard indien nodig met toestemming van een medisch specialist, altijd op een veilige manier met je aan de slag. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

In Yogatherapie werken we met een heel persoon, niet alleen met je klacht. Dit in tegenstelling tot de meeste medische en (fysio) therapeutische behandelingen. Je bent niet je ziekte of je klacht. Je zult merken dat de therapie effect heeft op je hele welzijn. Yoga is niet iets wat je hoeft te ‘kunnen’. Dat is wel de grootste misvatting die, mede door de opkomst van de lifestyle yogastudio’s en de mooie plaatjes op  social media, veel mensen hebben. De therapie en alles wat we doen, wordt voor jou op maat samengesteld. Cliënten zijn zonder uitzondering positief verrast over hoe ‘goed’ ze eigenlijk zijn, en hoe fijn het is om weer ontspannen te bewegen en ademen. De sessies zijn ontspannen en bedoeld om je beter te voelen.

Yogatherapie is ook voor jou geschikt.

Yogatherapie wordt ingezet  rekening houdend met alle aspecten van het Zelf: Je fysieke lichaam, je energetische  lichaam, je  mentale gesteldheid en emoties, de onbewuste werking van je geest,  de verbinding met je innerlijk en de verbinding van jou met de wereld om je heen. Yogatherapeuten zijn getraind om voor jou op maat gemaakte oefeningen en  technieken aan te reiken om helende verbinding, balans en welzijn te faciliteren.

Yogatherapie is niet ‘zweverig’ of esoterisch van insteek. De oefeningen en technieken in Yogatherapie zijn gebaseerd op gedegen biomedische, anatomische en fysiologische kennis. De yogatherapeut wordt een aantal jaar intensief opgeleid en blijvend nageschoold, gebaseerd op de moderne inzichten in de biomedische en psychologische wetenschappen. Er wordt de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van Yoga en Yoga therapeutische interventies op velerlei (chronische) aandoeningen. En de resultaten zijn veelbelovend.

De Yogatherapie behandeling is aanvullend aan de behandeling van een arts of psycholoog en de therapeut stelt nooit een diagnose. Een Yogatherapeut zal je nooit adviseren omtrent medische behandelingen en zal je altijd doorverwijzen naar een medisch specialist. Er is volledig commitment aan veilige en verantwoorde praktijkvoering binnen het kennisgebied van de therapeut. Scholing,  intervisie met collega’s  en supervisie door senior yogatherapeuten is, vergelijkbaar met  elke (para)medische professie een vast onderdeel van het werk. De behandelingen mogen je klachten niet verergeren. Pijn of grenzen (fysiek én mentaal) opzoeken is nooit een onderdeel van de behandeling.

Heb je nog vragen? Neem contact op via therapie@deyogakliniek.nl of:

meld je aan voor het kennismakingsaanbod