Zoom ID

760 4110 882

email

therapie@deyogakliniek.nl

De Yoga Kliniek

Sessies op afspraak van maandag t/m vrijdag

Duik in de onderstroom en ontdek de kracht van inzicht, loslaten, heling en integratie.

Het Deep Dive Traject

Familie Opstelling Een individuele familieopstelling biedt een diepgaande en persoonlijke ervaring waarbij de dynamiek en verborgen patronen binnen een familie aan het licht komen. In een rustige en respectvolle setting wordt een representatie van familieleden en hun onderlinge relaties neergezet, met behulp van figuren of markeringen op de vloer. Dit proces kan helderheid brengen over verstrikkingen, loyaliteiten of onverwerkte emoties die door generaties heen zijn doorgegeven, en biedt zo mogelijkheden voor heling en acceptatie van de familiegeschiedenis. Lees meer>

Systeem Opstelling Individuele systemische opstellingen zijn een variant binnen de bredere praktijk van systemische opstellingen, waarbij de focus ligt op het verkennen van persoonlijke thema’s en dynamieken vanuit een systemisch perspectief. Individuele systemische opstellingen zijn effectief gebleken voor een breed scala aan thema’s, waaronder persoonlijke ontwikkeling, trauma-verwerking, relationele conflicten en professionele uitdagingen. Ze bieden een gestructureerde en respectvolle manier om diepe en vaak verborgen aspecten van het leven te verkennen en te begrijpen.

Lichaamsopstelling Lichaamsopstellingen zijn een methode waarbij de focus ligt op de fysieke sensaties, gevoelens en energetische patronen in het lichaam van de cliënt. Deze benadering, vaak geïntegreerd in somatische therapieën, richt zich op het verkennen van hoe trauma en emotionele spanningen zich manifesteren in het lichaam. Door middel van de opstelling worden lichaamssensaties en bewegingsimpulsen van de cliënt verkend en uitgedrukt. Dit kan leiden tot een dieper begrip van de onderliggende oorzaken van lichamelijke klachten, emotionele blokkades en stressreacties, en kan bijdragen aan het herstel van balans en welzijn in het lichaam.

Yogatherapie is een holistische benadering van gezondheid en welzijn, waarbij yoga wordt gebruikt als een therapeutisch middel om fysieke, mentale en emotionele gezondheid te bevorderen. Door middel van specifieke yoga-oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie wordt geprobeerd om het natuurlijke evenwicht in het lichaam te herstellen en te behouden. Yogatherapie richt zich op het individu als geheel, waarbij de nadruk ligt op zelfbewustzijn, zelfzorg en het versterken van het vermogen tot zelfgenezing.

Restoratieve Yoga richt zich op het diep ontspannen van lichaam en door middel van het aannemen van één specifieke houding, ondersteund met yogahulpmiddelen. Door het het loslaten van spanning met aandacht voor het hele lichaam, bevordert Restoratieve Yoga niet alleen fysieke ontspanning, maar ook mentale helderheid en emotioneel welzijn. De gekozen houding stem ik helemaal af op wat jij nodig hebt, met alle aandacht voor waar het lichaam op dat moment ondersteund zou mogen worden.

Ademwerk, of ademhalingstechnieken, is een praktijk die gericht is op het bewust gebruiken van de ademhaling om fysieke, mentale en emotionele welzijn te verbeteren. Door bewust en onder begeleiding te ademen, kun je stress verminderen, de concentratie verbeteren en een diep gevoel van ontspanning bereiken. Ademwerk kan ook helpen bij het loslaten van opgeslagen spanningen en emoties in het lichaam, waardoor een gevoel van bevrijding en emotionele balans ontstaat.

TRE® Trauma en Tension Release Exercises (TRE®) is een lichaamsgerichte benadering die zich richt op het loslaten van opgebouwde spanning en trauma in het lichaam. Ontwikkeld door Dr. David Berceli. TRE® omvat eenvoudige oefeningen ontworpen om natuurlijke trillingsreacties in gang te zetten die helpen bij het ontladen van diepe spanningen die zich in spieren en zenuwstelsel kunnen hebben vastgezet door traumatische ervaringen. Door het activeren van deze natuurlijke reflexmechanismen, ondersteunt TRE het natuurlijke herstelproces door op een veilige manier emotionele en fysieke stress los te laten.

MeditativeMovement biedt een unieke benadering om lichaamsbewustzijn te vergroten door middel van subtiele lichaamsbewegingen en gerichte aandacht. Door zachte geleide bewegingen zonder enige inspanning uit te voeren en tegelijkertijd bewust te zijn van ademhaling en lichaamssensaties, ontstaat er integratie in de alle lagen van je systeem. MeditativeMovement combineert de voordelen van zachte beweging met de geestelijke rust van meditatie, waardoor het een krachtig middel is voor het verkennen en verbeteren van lichaamsbewustzijn en zelfzorg.

In de Systemische gesprekken draait alles om het begrijpen hoe je binnen je familie, sociale kring of werk functioneert. Het gesprek en de vraagstelling richten zich op het onderzoeken van de unieke dynamieken tussen mensen en hoe die je gedrag en dagelijks leven beïnvloeden. Hierdoor kun je diepere patronen ontdekken en begrijpen hoe alles elkaar beïnvloedt.


“Jouw hulpvraag, doelen en wensen bepalen de koers. Ik ben de mogelijkmaker, fungeer als jouw schip en jij bent de kapitein. Of je nu met een vraag zit, een terugkerend thema wilt verkennen, klachten wilt aanpakken, je verleden wilt onderzoeken of loslaten, ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan!”


Prijs € 1199