Zoom ID

760 4110 882

email

therapie@deyogakliniek.nl

De Yoga Kliniek

Sessies op afspraak van maandag t/m vrijdag


“Yoga therapy with Angela was unexpectedly transformational, I had no idea these methods and practices would have such a powerful impact on my internal and external world. So many things were released and understood with the guidance of Angela, she really knows how to feel into what I need at the time. Not to mention her endless knowledge and wisdom for our anatomy on a physical and spiritual level. I really loved working with her, it’s a therapeutic practice everyone must experience if you’re on the journey of self discovery!”

Client Yogatherapie

“De afgelopen maanden heb ik op aanraden van de arbodienst yoga therapie bij Angela gevolgd. Hoewel ik voorafgaand dacht dat yoga niets voor mij zou zijn en zweverig zou zijn heb ik de yoga sessies bij Angela helemaal niet zo ervaren! Ik heb de afgelopen maanden verschillende technieken geleerd om te ontspannen en te ontladen, voor thuis en op het werk. We hebben diverse oefeningen gedaan die voor mij helpend konden zijn én die ik fijn vond. Was er een oefening die ik niet fijn vond dan stelde Angela een andere oefening voor. Na de sessies kreeg ik de instructies van de oefeningen ook per mail toegestuurd en heeft Angela diverse geluidsopnames van de yoga nidra en bodyscan voor mij gemaakt, zodat ik deze thuis kan uitvoeren! Daarnaast vond ik de persoonlijke aandacht van Angela heel fijn! Voorafgaand aan alle sessies deden we eerst een kopje thee en praatten we even over de dingen waar ik tegenaan liep, ik heb deze gesprekken als zeer fijn ervaren! Angela neemt de tijd om echt naar je te luisteren, neemt je serieus en vraagt op een fijne manier door, heel rustig en geïnteresseerd. Ondanks dat ik Angela voor de yogatherapie niet kende, voelde het na een paar sessies al heel vertrouwd! Lieve Angela, bedankt voor de fijne sessies en alle handvaten die jij mij hebt meegegeven!”

Client Yogatherapie

Bij de start had ik een hulpvraag/ doel nml het voelen van (meer) verbinding tussen lichaam en geest. Ik kan mentaal nogal overactief zijn. Lichamelijk heb ik best wel een aantal klachten waar ik rekening mee moet houden. Zoals nekhernia, artrose en rest klachten long covid. Door de stijfheid, spanning en pijn in mijn lichaam had ik het  idee dat ik stijf was maar dat bleek niet het geval. Van Angela leerde ik zachtheid in beweging aan te brengen, waardoor ik meer kan dan ik dacht. Tijdens het doen van yoga oefeningen observeert Angela scherp en geeft daar waar nodig ondersteuning en feedback. Haar aanpak vanaf het begin gaf mij vertrouwen in de therapie. Intake was zorgvuldig en door iedere sessie in het begin aan te geven wat we gingen doen en hoe heb ik als erg prettig ervaren. In haar begeleiding is Angela zeer professioneel, empathisch en vriendelijk. Ook ervaarde ik een warme liefdevolle benadering. Wat ik heb meegekregen en nog steeds toepas is zachtheid zowel mentaal als lichamelijk.”

— Client Yogatherapie


“Op het moment dat ik begon met de Yoga therapie bij Angela wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. Vanaf het moment dat ik binnen kwam lopen voelde ik mij gelijk welkom en op mijn gemak. Het fijne van Angela is: ze luistert echt naar wat je vertelt en neemt je serieus. Ze neemt de tijd om naar je te luisteren en vraagt op een fijne manier door, heel rustig en geïnteresseerd. Angela heeft voor mij iedere houding voor gedaan, uitgelegd en waar nodig geholpen. Aan het einde van de les vroeg ze om een korte feedback. Aan het einde van de eerste les was ik positief verrast, dat heb ik ook aangegeven aan Angela. Ik merkte dat ik na de eerste sessie al een bepaalde rust had gekregen door mijn verhaal te doen in de combinatie met de yoga. Angela als docent is ook heel fijn. Ze weet waar ze het over heeft en hoe de bewegingen juist uitgevoegd moeten worden. Ook ziet ze alles, op het moment dat ik niet goed sta weet ze je snel genoeg te corrigeren op een fijne manier.”

— Client Yogatherapie


Een traumatische ervaring en oud zeer vonden een plek in het gebied van mijn bekken. Een brandende zeurende pijn. Social media afgestruind op zoek naar de oorzaak, zodat ik er gerichte oefeningen bij kon vinden. Bij de chiropractor en fysiotherapeut vond ik geen effectieve oplossing om de pijn te verlichten. Was het wel de psoas? Of sciatica? Periformis? De verrassing van Angela was: We laten dat los. We gaan niet op zoek naar de oorzaak. En we gingen aan de slag, met nadruk op overgave en bovenal verzachting en vertraging. Een fris perspectief: Openen borstkas en schouders; Ademhaling; Observeren van wat je voelt en daaraan woorden geven (interoceptie) en bewust zijn van; De positie van je lichaam in de ruimte (properoceptie); Bindweefsel: het lijm van je lijf dat je soepel moet houden; meegaan in de trillingen van  de ontladingsoefeningen; Trauma Informed Yoga ; Ashtanga oefeningen: precies en vertraagd, omdat je bij elke asana 5 x in-, en uitademt; Pawanmuktasana oefeningen, voor momenten dat je minder mobiel bent en alle gewrichten in beweging wilt houden; En samen chanten. Angela is een fontein van kennis en biedt een stevige basis in de theorieën over gezondheid  die relevant zijn voor de beoefening van yoga (trauma) therapie. Het is een welkome en vooral bijzondere aanvulling op de gesprekken die ik tegelijkertijd had met een psychologe. Angela liet mij kennis maken met yoga in al zijn dimensies – dat veel meer is dan asana’s – met specifieke aandacht voor de werking van de oefeningen.  Angela is een groot warm hart met een innemende persoonlijkheid, goes the extra mile, stuurt artikelen en podcasts over onderwerpen waarvan zij weet dat ik daar het fijne van wil weten. Het was een veilige ontmoeting met een echt mens met echte compassie voor nuchtere yoga. Wie lef zaait, zal lof oogsten.

— Client Yogatherapie


“Door ziekte en medicatie zit ik niet zo goed in mijn lijf. En dan bedoel ik niet in mijn hoofd, maar echt het fysieke deel. Stijfheid in spieren en gewrichten en de onmogelijkheid om echt aan krachttraining te doen bracht me bij jou. Ik hoopte dat ik, door meer inzicht te krijgen in yoga en een persoonlijke begeleiding daarbij van jou een basis kon leggen van wat ik wel en niet kan en waar winst te behalen is.
De eerste sessie hebben we het gehad over waar ik tegenaan liep, zowel fysiek als “wat kan ik met yoga”. Eigenlijk bleek al bij de 1e les dat ik qua lenigheid best wel veel kan en dat het bij mij misschien toch meer ligt in het missen van voldoende kracht. De volgende lessen hebben we telkens een practice gedaan waar ik me goed bij voelde en waarvan ik geen last had de volgende dag in de zin van bv spierpijn. Het einde van de practice met het ontspanningsmoment is ook echt fijn om zo even tot rust te komen.

Client Yogatherapie


“Ik heb mij aangemeld, omdat ik veel zenuwpijn heb in benen en armen. Ik heb moeite met lopen en staan. In slaap komen lukt moeilijk. Het eerste contact verliep via zoom en was een eerste kennismaking en intake. Het gesprek verliep erg prettig. Angela stelde mij op mijn gemak. Het voelde veilig en vertrouwd. Ik heb 9 yogasessies met Angela gedaan en voor mij voelde dat erg goed. Ik ben door de oefeningen beter in staat om in slaap te vallen. Ook voel ik mij fysiek sterker. De sessies zijn voor mij een moment van afleiding en ontspanning. De sessies hebben mij veel gebracht: positiviteit, energie, afleiding en ontspanning.”

— Client Yogatherapie


“In de tweede helft van 2021 ben ik, na maandenlange fysiotherapie en heel veel pijnstillers, begonnen aan yogatherapie voor de pijn in mijn heup ten gevolge van artrose. De intake was heel fijn, ik voelde me gehoord, er was ruimte voor emotie en het was duidelijk dat we sámen aan de slag gingen en dat de pijn niet miraculeus over zou gaan. Op de maandagavonden begonnen, er is tijd, eerst om even te landen en daarna om te bouwen. Ik vind het heel prettig dat de les altijd wordt aangepast aan pijnniveau of energie-niveau. Ook hier is er aandacht en wordt er echt geluisterd en gekeken wat goed is.
Ik krijg hele goede tips mee om mijn ‘staan’ beter op te bouwen, actiever te staan, spieren te oefenen. Hier maak ik ook dagelijks en gretig gebruik van – tijdens het douchen, als ik met mijn baas sta te praten, als ik kook. Sommige dagen ga ik ’te hard’ in de therapie en dan heb ik 3 of 4 dagen extra veel last. Maar als ik de juiste balans vind heb ik een aantal dagen letterlijk 50 a 60% minder pijn.
Ik ben soepeler – kan, ondanks de artrose, gewoon weer mijn veters strikken en op de meeste dagen ‘gewoon’ mijn sokken aan doen.
Ik ben echt onder de indruk van je kennis en je toewijding (ook als je iets leest over een aandoening om de tips te delen) zijn heel erg gewaardeerd.”

— Client Yogatherapie


“Lieve Angela, vanaf dag 1 heb ik me gehoord, verwend en serieus genomen gevoeld. Ik had niet gedacht dat yoga (lees Angela!) zo veel voor mij zou kunnen betekenen. Misschien weet je nog wel hoe ik binnenkwam.. yoga is zweverig…, nou, die aanname is als sneeuw voor de zon verdwenen! Je hebt vanaf het begin meegeleefd, meegedacht en heel goed gekeken naar wat er wel en wat niet mogelijk was. Je hebt geduld met me en oprechte aandacht voor me gehad. Je hebt het psychologische deel meegenomen in de oefeningen en mij hiermee geleerd dat psyche en fysiek één zijn. Ik voel mijn lichaam weer, en dat is pure winst.
Dankjewel voor alle aandacht en zorg die je me hebt gegeven, het voelt echt oprecht. Blij om jou te hebben leren kennen, dank, dank, dank!”

Client Yogatherapie


“Sinds mijn bevalling in maart had ik veel pijn in mijn onderrug (later ook aan teen en knie). Ik heb hier maanden voor bij de fysio gelopen, dit hielp redelijk. Ook heb ik al jaren een (naar verwachting) prikkelbaardarm syndroom. De dokter gaf een aantal jaar geleden aan, dat ik het maar ‘’moest accepteren’’. Tot ik een facebook bericht van Angela zag, ik herkende me enorm in de omschrijving die ze gaf. Vanaf de eerste minuut voelde ik een klik en vertrouwd gevoel bij Angela. Ik kon echt mijn hart bij haar luchten, zonder dat ik me hoefde te schamen. De sessies waren gezellig, maar ook absoluut informatief. Ze stelde een hoop vragen, waardoor ik zelf ook diep moest graven en nadenken. Dit heeft naar mijn mening tot een openbaring geleid. Ik kwam erachter dat er toch nog een hoop dingen niet verwerkt waren uit mijn verleden. En dat dit zeker effect had op mijn darmen. Stress en onzekerheid speelt hier ook een grote rol in. Angela heeft me verschillende manieren verteld en uitgelegd, wat ik kan doen om de stress te verminderen. En dat als ik stress ervaar, ik er beter mee om kan gaan. In de hoop minder buikpijn te krijgen. Ik ben enorm dankbaar dat ik de facebook post van Angela ben tegengekomen. Doorhaar probeer ik nu anders te kijken naar bepaalde situaties. En mezelf weer wat liever te behandelen. Het zal nog wel even duren, maar ik weet dat 2023 door Angela een stuk positiever zijn.”

— Client Yogatherapie


“Ik vind het wonderlijk hoe snel je een band kunt opbouwen. Ik vind de oefeningen heel prettig, deze gaan verder dan een reguliere yogales, de achterliggende theorieën vind ik ook interessant en het helpt me om weer meer bewust te zijn van mezelf en mijn lichaam. Dat was ik een beetje kwijt. Ik ging soms er moe naar de sessies toe, maar kwam altijd met energie naar buiten. Het is duidelijk dat het vrijblijvende sessies zijn waarin je eigen tempo gerespecteerd wordt.
Je bent een heel open en ‘echt’ mens. Dat is prettig. Ik vind het fijn dat je zelf ook levenservaring hebt en niet zweverig bent. Je bent voorzichtig in de omgang (zowel mentaal als fysiek), je houdt goed in de gaten tijdens de sessie wat het effect van gesprekken en oefeningen is. Dat is denk ik ook goed, zeker bij kwetsbare mensen.
 Direct na de sessies voel ik me heel ontspannen en rustig en opgeladen. Dat is heel fijn. De overspannenheidsklachten zijn weg.  Ik ervaar alleen nog vermoeidheid. Ik ben me bewust van het hersteltraject waar ik in zit. Ik ben me ook bewust dan ik zachter voor mezelf wil zijn en beter naar mijn innerlijke zelf wil luisteren. Ik denk dat de sessies bij jou daar zeker aan hebben bijgedragen.  Ik werk nog toe naar meer energie en balans en ruimte om thuis yoga te gaan doen.”

— Client Yogatherapie