Zoom ID

760 4110 882

email

therapie@deyogakliniek.nl

De Yoga Kliniek

Sessies op afspraak van maandag t/m vrijdag

Na het afronden van het eerste deel van mijn opleiding ‘Systemisch Fenomenologisch Waarnemen en Werken‘ ben ik begonnen met het begeleiden van opstellingen. Aanvankelijk deed ik dit met individuele werkvormen, maar recentelijk heb ik door het volgen van verschillende workshops nieuwe inspiratie opgedaan om ook in kleine groepssettings te werken. Inspiratiebronnen waren onder andere: Van den Berg, Ruppert, Von Kibèd, Dykstra, en Halkes.

In een kleine groep zullen we elkaar vragen om te resoneren (representeren) op een persoonlijke vraag, wens, doel of thema, waarbij de begeleider de ‘kracht van buiten’ representeert (bron: Hans van den Berg). Vanuit hoofdzakelijk systemisch en fenomenologisch observeren van de begeleider kunnen er bewegingen worden gemaakt en soms wordt een deelnemer uitgenodigd om de opstelling binnen te stappen, zinnen uit te spreken, van positie te veranderen of een beweging te maken.

De intentie van deze workshops is: Onderzoeken, Voelen en Ervaren.

Het representeren van de kracht van buiten, houdt voor mij als begeleider in dat je terughoudend bent met interventies en suggesties. Om juist niet op zoek te gaan naar het verhaal, een oplossing of de zogenaamde ‘helende beweging. Maar zo veel mogelijk de tijd en ruimte maakt voor voelen en ervaren in het lichaam.

Een andere belangrijke reden van terughoudendheid van de opsteller is dat opstellen een vak is, en dat het leren van een vak gebeurt door oefening en ervaring opdoen. Mijn leerproces is hierbij van groot belang; door actief te experimenteren en te reflecteren op elke opstelling, ontwikkel ik mijn vaardigheden en inzichten verder. Deze praktijkgerichte aanpak stelt mij in staat om de nuances van systemisch werk te doorgronden en toe te passen.

Daarnaast is het mijn intentie om systemisch werk te integreren in lichaamswerk en yogatherapie. Vanuit mijn persoonlijke overtuiging wil ik dit werk uitvoeren als begeleider, observator en deelnemer aan het proces van cliënten en deelnemers. Door dit leerproces en de opgedane ervaringen ben ik beter in staat om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin deelnemers diepere inzichten kunnen krijgen.

Voel je een vraag of een thema opkomen bij het lezen van dit bericht, of wil je alleen deelnemen als resonant/representant, dan nodig ik je van harte uit! Deelname is kosteloos; een kleine donatie aan mijn studiepot is mogelijk, maar niet verplicht.

Kom en ervaar de kracht van systemisch werk in een intieme en veilige setting. Laat je inspireren door de dynamiek van de groep en ontdek nieuwe perspectieven op je vragen en thema’s. Of je nu nieuw bent in het systemisch werk of al ervaring hebt, je bent van harte welkom om deel te nemen en te groeien in deze gezamenlijke reis van ontdekking en leren.

Ik voel me geïnspireerd en verwachtingsvol, en sta met open blik en armen klaar om jullie te ontvangen. Wees welkom!