Zoom ID

760 4110 882

email

therapie@deyogakliniek.nl

De Yoga Kliniek

Sessies op afspraak van maandag t/m vrijdag

Ben je uitgevallen op je werk?

De AHBO Reset cursus helpt je op weg naar duurzaam herstel

 • Kun je momenteel niet of niet volledig werken? Of ben je bang om uit te gaan vallen?
 • Wil je wel graag terug naar je werk, maar niet meer terug naar zoals het was?
 • Lukt het je niet meer om te concentreren op je taken? Voelt je hoofd ‘mistig’?
 • Voel je je gejaagd, maar ben je toch heel erg moe?
 • Kom je nooit meer écht tot rust? Hoeveel je ook slaapt? Of lig je juist wakker?
 • Ben je vaak aan het malen en piekeren en kun je daar niet mee stoppen?
 • Gaan je emoties met je op de loop?
 • Reageer je emotioneler of heftiger dan de situatie eigenlijk vraagt?
 • Voel je je angstig of prikkelbaar?
 • Zit je adem hoog? Voel je je vaak duizelig of raar in je hoofd?
 • Heb je regelmatig last van ‘pijntjes’ en ben je vaak verkouden of ziek?
 • Heb je onverklaarde buikpijn?
 • Heb onverklaarde rugpijn? Of altijd last van je nek en schouders?

Dan is de AHBO Reset Cursus iets voor jou!

De letters AHBO staan voor Ademhaling, Houding, Beweging en Ontlading.

Deze cursus start met een bottom-up benadering van de klachten en symptomen. Bewegen en bewogen worden vanuit het lichaam, en niet vanuit het hoofd. Hervinden van vitaliteit. Werken met hoe het nu is, richting duurzaam herstel. Pas wanneer het lichaam weer mag meedoen, onstaat er ruimte in het hoofd om naar de oorzaken en patronen te gaan kijken. Symptomen zijn er niet alleen om aangepakt te worden, en ze vertellen maar de helft van het verhaal. Lichaam, Cognitie en Systeem zijn de pijlers van de cursus

Het lichaam is een prachtig samenspel van systemen, dat ons hele leven voor ons werkt aan balans.

Wanneer een lichaam in balans is, bestaat er een zo optimaal mogelijk functioneren. Die balans verandert uiteraard mee met alle levensfases en wordt bepaald door interne en externe invloeden. Wanneer de balans wordt verstoord, gaat het lichaam direct aan de slag om de balans te herstellen. Dat is het goede nieuws. Het minder goede nieuws is dat we verleerd zijn om te ontladen van spanningen en massaal stressklachten ervaren, burn-out en depressieve klachten hebben, en chronische pijn en chronische ziektes ontwikkelen.

We staan constant ‘aan’.

We zijn voornamelijk aan het ‘doen’. Alleen dat doen, is vaak met zittend werk en kijkend naar de telefoon. Want wie doet, bestaat. Wie niet doet, of niet meer kan doen, telt niet meer mee. We zijn wandelende hoofden geworden, zittend, postend, consumerend, anticiperend, beoordelend en vooral heel veel in het hoofd ‘bezig’. We weten dat het anders kan, en ook anders moet, maar hoe?

We kunnen onze spanningen niet meer loslaten, dat zijn we verleerd.

Je bent niet alleen maar je lichaam, en ook niet alleen maar je hoofd/gedachtes en bezigheden. In de AHBO Reset Cursus werken we met jou als heel mens, niet alleen maar met je symptomen.

 1. Je fysieke lichaam, waaronder beweging en dat wat je ’tot je neemt’ aan voeding en informatie;
 2. Je energetische lichaam, waaronder de systemen ademhaling, spijsvertering, hormoonbalans, immuunsysteem etc.;
 3. Je cognitieve zelf. Je weten, denken, overtuigingen, werkpatronen, dagindeling etc.
 4. Je systeem, oftewel je bewuste en onbewuste zelf, de patronen van bewegen, beoordelen en reageren op situaties en gebeurtenissen;
 5. En tenslotte je authentieke zelf. De ‘jij’ die ontspannen, vitaal en weerbaar in het leven en werk staat.

In de AHBO Reset Cursus leer je direct toepasbare technieken die je hele systeem een reset geven.

De technieken en tools in de sessies worden individueel aangepast aan jouw situatie, lichaam, energieniveau, leeftijd, en geestelijke gesteldheid, zodat jij ze makkelijk en duurzaam kan toepassen in jouw leven en werk.

AHBO Reset Cursus van 5, 8 of 10 sessies

Inhoud Reset Cursus

Individueel Intakegesprek

De eerste afspraak is een gesprek waarbij we elkaar eerst leren kennen en we je hulpvraag en verhaal uitgebreid bespreken. Wanneer je de cursus gaat doen, is het van belang dat je je daarin veilig kan voelen. Een gedegen intake is altijd de eerste stap. Daarna laten we ‘het verhaal’ weer even los om met het lichaam te gaan werken.

AHBO Reset deel I Het Lichaam

Ademhaling Houding Beweging Ontlading

In de AHBO Reset I leer je over het hoe, wat en waarom van de stressrespons van je lichaam en wat je lichaamshouding, manier van bewegen en ademen en ontladen hiermee te maken hebben.

AHBO Reset deel II Het Patroon

Observeren, Luisteren en Herkennen van patronen, Cognitie, Psycho Educatie

In de AHBO Reset II

AHBO Reset III Het Systeem en de Onderstroom

In de AHBO Reset III hebben we het over de kracht van je gewoontes en patronen, en wat je nog meer kunt doen om te ontladen en opladen. Je weerbaarder voelen en gedragen.

AHBO Reset IV Weerbaarheid, Stabilisatie en Groei vanuit ontspanning

In de AHBO Reset III hebben we het over de kracht van je gewoontes en patronen, en wat je nog meer kunt doen om te ontladen en opladen. Je weerbaarder voelen en gedragen.

AHBO Reset V Persoonlijke Reset

De AHBO Reset V is de afronding. Op basis van jouw specifieke hulpvraag vullen we de Reset aan met precies dat wat jij nog nodig hebt om al het geleerde compleet te maken en af te ronden zodat je jouw PERSOONLIJKE RESET dagelijks blijvend in de praktijk kan brengen voor duurzaam herstel.

In elke sessie gaan we samen aan de slag met de oefeningen en technieken. Altijd aangepast aan wat jij op dat moment nodig hebt. Elke dag is anders. Alle symptomen die jij ervaart, zoals vermoeidheidsklachten, een gejaagd gevoel of pijn, zijn een uitnodiging om de sessies aan te passen naar dat wat jij op dat moment nodig hebt. Dat is wat deze reset anders maakt. Geen vastgesteld programma, enkel een raamwerk. Waarin we samen bewegen op het ritme van jouw herstel. Indien je dat wenst is er iedere sessie ook tijd voor de theorie van jouw lichaam en hoe je systemen werken. Je krijgt daarnaast instructies mee om je te begeleiden tijdens je thuis oefening. Als jouw persoonlijke situatie daarom vraagt, kunnen ook andere oefeningen aangeboden worden. Denk hierbij aan schrijf-, reflectie-, of creatieve oefeningen. De opgegeven oefeningen verplichten je tot niets. Je mag je eigen proces op je eigen manier inrichten en aangaan. Je kunt tussen de sessies door altijd vragen stellen.

Het aantal in te zetten sessies per onderwerp en de duur van de totale cursus is afhankelijk van de hulpvraag en persoonlijke situatie.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan ahbo-reset@deyogakliniek.nl, er wordt dan snel contact met je opgenomen voor een vrijblijvende kennismaking.

Kosten en vergoeding: De cursus kan worden vergoed door de werkgever uit je scholingsbudget. Je kunt de Arboarts of Arbo verpleegkundige vragen om een cursus bij je werkgever voor te stellen.

 • meer sessies, een ander aantal of een ander budget? Vraag een offerte aan op basis van je mogelijkheden via ahbo-reset@deyogakliniek.nl
 • Geen risico: Een cursus mag altijd, ook zonder opgaaf van reden, voortijdig beëindigd worden. reeds betaalde en niet gebruikte sessie worden terugbetaald. De enige voorwaarde is het op tijd afzeggen van reeds gemaakte afspraken.

*Facturen van de Yoga Kliniek zijn vrijgesteld van BTW o.g.v. artikel 25 Wet OB