Zoom ID

760 4110 882

email

therapie@deyogakliniek.nl

De Yoga Kliniek

Sessies op afspraak van maandag t/m vrijdag

Eerste Hulp Bij Ontspannen

 • Kom je nooit meer écht tot rust? Hoeveel je ook slaapt?
 • Ben je vaak aan het malen en piekeren en kun je daar niet mee stoppen?
 • Vul jij je avonden met bankhangen en series bingen, te moe om iets te ondernemen?
 • Vind je het moeilijk om je telefoon te laten liggen?
 • Heb je regelmatig last van ‘pijntjes’ en ben je vaak verkouden of ziek?
 • Heb onverklaarde rugpijn? En/of altijd last van je nek en schouders?

Dan is de AHBO Reset Groep iets voor jou!

AHBO staat voor Ademhaling, Houding, Beweging en Ontlading .

Het lichaam is een prachtig samenspel van systemen, dat ons hele leven voor ons werkt aan balans. Wanneer een lichaam in balans is, bestaat er een zo optimaal mogelijk functioneren. Die balans verandert uiteraard mee met alle levensfases en wordt bepaald door interne en externe invloeden. Wanneer de balans wordt verstoord, gaat het lichaam direct aan de slag om de balans te herstellen. Dat is het goede nieuws. Het minder goede nieuws is dat mensen die zo gezond mogelijk leven in een land zonder honger en oorlog, massaal stressklachten ervaren, burn-out en depressieve klachten hebben, en allerlei chronische pijn en chronische ziektes ontwikkelen.

Wij mensen vinden het heel prettig om alles te ontleden en in overzichtelijke hokjes te stoppen, en zo beoordelen en behandelen we elkaar. In de geneeskunde op basis van je aandoening en symptomen, in de maatschappij op basis wat jij kunt bijdragen, doen of zijn. De wetenschap ontleedt alles tot in het kleinste detail. De informatie wordt ons tot in detail gebracht, elk moment, van over de hele wereld, over elk mogelijk onderwerp. Het verleden wordt herhaald, de toekomst voorspeld en in het hier en nu zijn we bezig met het presenteren van onszelf aan de buitenwereld.

We zijn onszelf ook gaan beoordelen. En voornamelijk aan ‘doen’. Want wie doet, bestaat. Wie niet doet, of niet meer kan doen, telt niet meer mee. We zijn wandelende hoofden geworden, consumerend, anticiperend, beoordelend en vooral heel veel in het hoofd ‘bezig’. We weten dat het anders kan, en ook anders moet, maar hoe?

In 3 online bijeenkomsten leer je direct toepasbare technieken aan die jouw hele systeem een reset geeft. Inzichten en technieken van toonaangevende leraren, artsen en wetenschappers zijn verzameld, getest en overzichtelijk ingedeeld zodat jij ze makkelijk kan toepassen in jouw leven.

Tel daarbij de kracht van samen op, en je hebt een programma waarbij je jezelf letterlijk een RESET geeft, zodat je systeem weer zo optimaal mogelijk gaat functioneren!

Wat krijg je:

1. Individueel Intakegesprek

De eerste afspraak is een 1 op 1 gesprek waarbij we elkaar eerst leren kennen en we je hulpvraag en verhaal uitgebreid bespreken. Wanneer je aan een groepsproces deel gaat nemen is het van belang dat je je daar veilig kan voelen. Een gedegen intake is altijd de eerste stap.

2. AHBO Reset I Observeren

In de Groepssessie HOBA Reset I leer je over het hoe, wat en waarom van de stressrespons van je lichaam en wat je lichaamshouding, manier van bewegen en ademen hiermee te maken hebben.

3. AHBO Reset II Luisteren

In de Groepssessie AHBO Reset II leer je het belang van luisteren naar de taal van je lichaam. Leer op welke manieren je lichaam met jou communiceert, en hoe jij kan terugpraten.

4. AHBO Reset III STOP, en laat los

In de Groepssessie AHBO Reset III hebben we het over de kracht van je gewoontes en wat je nog meer kunt doen om te ontladen en opladen.

5. AHBO Reset IV 1 op 1 therapiesessie

De AHBO Reset IV sessie is een persoonlijke 1 op 1 therapiesessie. Op basis van jouw specifieke hulpvraag vullen we de Reset aan met precies dat wat jij nog nodig hebt om al het geleerde compleet te maken en af te ronden zodat je jouw PERSOONLIJKE RESET dagelijks blijvend in de praktijk kan brengen. De kracht van 1 op 1 is de perfecte afsluiting van deze reset.

 • De serie modules wordt online verzorgd;
 • Kleine groepen, max. 5 deelnemers;
 • Oefeningen voor thuis;
 • Tussentijds gelegenheid tot stellen van vragen;
 • Als AHBO Reset Group deelnemer krijg je één individuele therapie sessie van ruim 1,5 uur in de praktijk (of online) als afsluiting van de serie.
 • Ruim 10 uur instructie en begeleiding.

PILOT Prijs € 220,-* p.p. voor de eerste groep van 5 deelnemers

De Pilot gaat van start wanneer 5 deelnemers zijn aangemeld.

Meld je eenvoudig aan door een mailtje te sturen naar: therapie@deyogakliniek.nl. Er wordt snel contact met je opgenomen.

*gespreid betalen mogelijk

 1. Individuele Intake
 2. Groepssessie I
 3. Groepssessie II
 4. Groepssessie III
 5. 1 op 1 Sessie

Lestijden dinsdag 1930-2200 uur, individuele sessies op afspraak.